Trædrejning som kunst
Efter jeg i 2008 var gået på efterløn, fik jeg mulighed for at komme med på et drejehold, og få undervisning i trædrejning på Holstebro Aktivitetscenter. Det blev starten på noget, som jeg efterfølgende har brugt mange timer på. På en hobbymesse i Viborg, fik jeg fat i en bog om segmented drejning. Det blev starten på mange timers skitser og tegninger til større projekter, som kunne strække sig over flere måneder.
H.C. Andersen skrev en gang: ”At rejse, er at leve”. Det har jeg skrevet om til: ”At skabe, er at leve”. Det at gå med nogle ideer, at få sat nogle streger på papiret, og gå på værkstedet og ”tvinge” figuren ud af træet, er for mig en fantastisk oplevelse. Jeg forsøger at gøre trædrejning til en oplevelse, og en udfordring, både for skaberen og betragteren.
Jeg ser meget på formgivning og design. Rigtig formgivning gør, at det drejede emne, ikke kun er et brugsgenstand. Det skal også være noget man bliver glad for, bare at have til at stå og frydes over, når man ser på det.
Jeg oplever, at der med trædrejning er utrolige mange muligheder, for at udfordre sig selv. Der opstår også tit nye ideer, når man mødes med andre kreative mennesker.
Efter at have mødt og drejet sammen med den japanske trædrejer Takehito Nakajima, på Træmuseet i Oddense, er jeg begyndt at arbejde med sølvindlæg i mine ting. Ligeledes er jeg begyndt at arbejde med bambus indlagt i træ.